Nazorginstructies wenkbrauwen, lippen

De permanente make-up is verglijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunne wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Wondinfecties kunnen tot een minder mooi resultaat leiden. Als je je permanente make-up goed verzorgd, duurt het 2 tot 6 weken tot de behandelde huid genezen is.

Tijdens het zetten van PMU gaat de huid open, waardoor er een wond ontstaat. Omdat de huid gepigmenteerd word kan de huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Geen zorgen dat hoort bij het genezen van de behandeling.

Tijdens het genezen kun je korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het is belangrijk om zelf niet aan te krabben want de pigment zit er onder. Om het optimale resultaat te krijgen kunt u de onderstaande adviezen volgen.

Lippen

  • De eerste 24 uur: De lippen kunnen gevoelig zijn.Er kan zwelling en blauwe plekken optreden zal 1-2 dagen aanhouden. Het is normaal dat er op dag 1 wondvocht vrijkomt. Zorg ervoor dat je elke 15/30 min de lippen met een vochtig en schoon watte schijfje dept en vervolgens insmeert met Vaseline. Ook naar het eten deppen met een vochtige watje.
  • Vanaf de volgende dag mag je de lippen na het eten drinken en roken schoon met vochtige wattenschijfje. De lippen dient u vet te houden met Vaseline. Koelen met vochtige doek mag wel.
  • De volgende dag word de kleur donkerder van de lippen naarmate de korstjes beginnen te vormen, het kan nog wat zwelling en blauwe plekken er zijn . De korstjes zijn er binnen 3-10 dagen af.
  • Heb je last van koortslip dan bestaat de kans dat je die naar de behandeling krijgt . Begin 1 week ervoor en 2 weken erna met L-Lysine tabletjes( verkrijgbaar bij de drogist).
  • Voordat je naar de (na)behandeling komt adviseren wij 2 dagen voor de nabehandeling de lippen te exfolieren.
perfect lips

Dagelijkse verzorging

Raak nooit je gepigmenteerde gebied aan met je vuile vingers, onthoud dat het een open en helende wond is . Er kan snel een infectie komen en zorgen dat het resultaat niet mooi geneest.

Probeer zeker 5 dagen het behandelde gebied niet nat te maken . De pigment zit onder de korstjes en als ze te vroeg los laten kan er veel pigment meegaan en blijft er minder pigment over.

Zeker 5 dagen niet sporten en 10 dagen geen Sauna in zweet zit veel zout en dit stoot het pigment af.

Slaap niet op je gezicht zo voorkom je dat de korstjes er sneller van af vallen. Zorg voor een schone kussensloop om infecties te vorkomen.
Gebruik geen crèmes, make-up, reinigingsmiddelen of andere producten tot dat alle korstjes van nature zijn afgevallen.

Krab of bijt niet op de korsten. Laat de korstjes zelf af vallen. Pluk niet dat kan littekens, pigmentverlies of een infectie veroorzaken.

Zonnebank is 4 weken tot na de nabehandeling niet toegestaan. Vermijd 4 weken na de procedure niet bloot aan UV-stralen. Hierdoor kan het resultaat van je pmu dramatisch veranderen.

Gedurende 4 weken na de afspraak geen gezicht benadeling, Botox, chemische behandelingen en microbrasie nemen.

q

Let op!

Neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Wenkbrauwen

  • Dag 1: als er vocht uit de behandelde plek komt om de 1 uur, met een vochtige watje rustig deppen. Hiermee vang je de wondvocht op en heb je minder kans op grote korstvorming. Hierna 1 week lang droog houden.
  • Dag 3-15: De kleur word steeds donkerder omdat zich korstjes gaan vormen. Zit niet met je handen aan de korstjes voorkom infectie. Hierna vallen de korstjes zelf af en zullen de wenkbrauwen een stuk lichter worden. Dit hoort bij de genezingsproces. Na 4-6 weken komt de kleur weer terug maar niet zo als dag 1. Daarna kom je terug voor de nabehandeling.

Contact

+31 6 82 23 61 22

info@nermabeautybar.nl

KVK: 68456158

BTW-ID: NL002445221B56

Follow me

Bezoek adres

Breeakkers 87
5236 VB ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden

Maandag 9:00 – 20:00
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 9:00 – 20:00
Donderdag 9:00 – 20:00
Vrijdag GESLOTEN
Zaterdag GESLOTEN